specialisme | verduurzaming

Met de herbestemming van de Bussumse Watertoren ontwikkelden wij ons eigen kantoor. Het werd het duurzaamste bedrijfsgebouw van Nederland en kwam tot stand met visie, lef en daadkracht. Dit tekent onze aanpak: wij praten niet alleen over verduurzaming, we realiseren het ook daadwerkelijk en zetten onze expertise in voor onze opdrachtgevers.

Duurzaam ondernemen en ontwikkelen is niet alleen noodzaak, het is vooral ontzettend boeiend en uitdagend om te doen. In een veranderende economie, samenleving en klimaatomgeving is reageren op omstandigheden van levensbelang. Duurzaam bouwen betekent voor ons ‘leren door te doen’: ofwel samen ondernemen, samen ontwikkelen en samen innoveren. ‘Door te bouwen leren we hoe te bouwen’, zei architect-monnik Dom Hans van der Laan.

De woorden circulair en duurzaam zijn inmiddels uitgeholde aanduidingen met meerdere betekenissen: houdbaar (durable), milieuverantwoord (sustainable) en leefbaar (livable). Wij gebruiken graag het werkwoord verduurzamen; het geeft aan dat we op weg zijn naar een betere toekomst. Zorgvuldig omgaan met onze bestaande omgeving begint met de vraag of een bestaand gebouw nog herbruikbaar is.

Goed gereedschap is belangrijk: we werken in 3D BIM en hebben ervaring met BREEAM, EDSL TAS, EPC, EPG, MPG, BENG, GPR-gebouw, Greencalc+, energielabels, Frisse Scholen en Paris Proof. Maar ons hart gaat echt sneller kloppen wanneer we een Duurzame Doorsnede schetsen en de impact zien van de keuzes die we maken.