Woningen Stadsarchief Kampen

25 stadswoningen in binnenstad van Kampen


Met behoud van het historisch karakter krijgt dit voormalige stadsarchief, tussen de Vloeddijk en de Molenstraat, een nieuwe invulling en biedt het plek aan een mix van 25 stadswoningen. Met 2 levensloopbestendige woningen, 7 grondgebonden woningen en 16 stadsappartementen, verdeeld over twee historische gebouwen. Het stadsarchief en het voormalig laboratorium.

De huidige bebouwing kenmerkt zich door een mix van verschillende perioden en bouwstijlen. Het nieuwe ontwerp sluit aan bij de bestaande bebouwing.

De bestaande fundering van het oude depotgebouw vormt de basis voor de nieuwbouw. In de nieuwbouw komen 6 grondgebonden woningen. De nieuwbouw richt zich op het hof en is georiënteerd op het noorden. Een daklicht boven de trap zorgt voor extra daglicht in de depotwoningen.

In het Stadsarchief komen 10 stadse appartementen. Het bodemkundig laboratorium met kantoorruimte aan de Molenstraat wordt getransformeerd tot 6 appartementen. De bestaande structuur met gevelopeningen zijn leidend geweest voor de indeling van appartemente in de historische gebouwen aan de Molenstraat.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Delta Wonen

Locatie:

Kampen

Visualisaties:

VOCUS


Gerelateerde projecten