Totaalrenovatie villa Bussum

Modernisering en verduurzaming villa uit 1910


De nieuwe bewoners van deze historische villa vroegen VOCUS een plan te bedenken om de woning te verduurzamen, renoveren en uit te breiden, met aandacht voor oude en nieuwe elementen. Het kloeke gebouw werd in 1910 uit metselwerk opgetrokken en kreeg grote overstekken en een grote tuin met oude bomen en bijgebouwen. We begeleidden het totale proces van eerste schets, tot en met de oplevering. Inclusief prijs- en contractvorming en bouwbegeleiding.

In het huis zijn moderne materialen - zoals geschuurd beton, naturel hout en stalen puien met glas - toegepast, gecombineerd met klassieke architraven, ornamenten en oude muren. Een nieuw trappenhuis brengt licht in de centrale hal. Het dak van de houten serre is doorgetrokken in een nieuwe veranda. In het hoge pannendak zijn nieuwe dakvensters geplaatst.


Ook oude panden zijn goed te verduurzamen. De nieuwe begane grondvloer is uitgevoerd in beton, met aan aan de onderzijde vloerisolatie (harde persing) en aan de bovenzijde vloerverwarming. De buitengevels hebben voorzetwanden gekregen en het dak is aan de buitenzijde van het dakbeschot voorzien van isolatieplaten. Als energiebron is een bodemwarmte-systeem met warmtepomp toegepast. Het huis is gasloos gemaakt.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Particulier

Locatie:

Bussum

Realisatie:

2012

Fotografie:

Roos Aldershoff


Gerelateerde projecten