Woongebouw Teteringsedijk Breda

Supercompact woongebouw voor starters op de woningmarkt


De Teteringsedijk is één van de oude linten die leiden naar het centrum van Breda. De kilometerslange straat kent een grote diversiteit aan bebouwingsvormen: van kleinschalige voorloorlogse huizen tot bedrijfspanden, kantoren, flats en horeca.

Zowat alle soorten en maten zijn daar te vinden en juist de diversiteit is de kwaliteit van deze straat. Het project is in de plaats gekomen van een oud kantoor in een voormalige vrijstaande arbeiderswoning. De woning is gesloopt om plaats te maken voor een appartementengebouw van 18 appartementen voor starters.

De korrelgrootte van het pand sluit enerzijds aan bij de omgeving, anderzijds is - in samenspraak met de gemeente Breda - getracht een aanzet te vormen voor toekomstige ontwikkelingen in deze straat. De commerciële panden maken het straatbeeld in deze wijk armoedig. 

De plattegrond is compact opgezet met een minimum aan verkeersruimte. Alle woningen zijn uitgevoerd als tweekamer-appartementen. Het gebouw bestaat uit drie lagen, waarbij de bovenste laag ietwat terugliggend wordt uitgevoerd met pannendak. Belangrijk markeringspunt is de hoge entreepartij die geaccentueerd wordt door een gemetseld kader. De appartementen hebben Franse balkons en bergingen.

Projectdetails


Opdrachtgever

PPI Gadet OG BV

Locatie

Breda

Realisatie

2009

Fotografie:

Roos Aldershoff


Gerelateerde projecten