Winkel Kerkstraat ’s-Hertogenbosch

Hoekpand kreeg verfijnde ronde hoek


Door dit gemeentelijk monument te ontdoen van een ontsierende gevel heeft het haar oorspronkelijke allure teruggekregen en doet het weer mee in het historische straatbeeld van de Kerkstraat.


Een deel van de karakteristieke gevel van dit kleine winkelpand aan de Kerkstraat in ’s-Hertogenbosch ging schuil achter een ontsierende luifel van een juwelier die hier jarenlang zijn winkel had. De winkelpui deelde het aanzicht letterlijk in tweeën met zwaar geprofileerde aluminium kozijnen.

Ons voorstel was om de luifel te verwijderen, kozijnen te vervangen en de aansluitingen te verbeteren. We kozen voor een gebogen stalen pui met rondglas, in plaats van een pui in drie facetten uit te voeren. Hiermee werd het pand weer beeldbepalend voor de Middeleeuwse binnenstad van ’s-Hertogenbosch.


Luifels en overkappingen zijn vaak verstorende elementen in stadscentra. Dit geldt vooral voor verticaal gelede panden uit de 18e en 19e eeuw. Op allerlei plekken in oude Nederlandse binnensteden ruimen wij panden en straten op en brengen ze terug in hun oorspronkelijke vorm. Dit vraagt ook wat van pandeigenaren en gebruikers.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Van Deursen Group

Locatie:

's-Hertogenbosch

Realisatie:

2017

Fotografie:

Roos Aldershoff


Gerelateerde projecten