Uitbreiding woning Hilversum

Vergroting van woonkamer en keuken aan jaren dertigwoning uit 1933


In opdracht van een jong gezin uit Hilversum maakten wij een ontwerp voor de uitbreiding van een jaren dertig woning in Hilversum. De vraag was de woning te vergroten en meer licht en ruimte in de woning te brengen. De woning was namelijk erg donker en naar binnen gekeerd, zonder goede verbinding met de tuin. Daarnaast was de vraag om één van de werkkamers op de verdieping te voorzien van een nieuwe dakkapel.

Het plan behelst een uitbreiding van 4 meter over de gehele breedte van het huis. De ruimte verbindt woonkamer, keuken en een ontbijt/speelplek. De lengte wordt gebroken via een sprong in de gevelpui. Dit is de positie van de ontbijt/speelplek. De keuken functioneert als hart van het huis. Via muuropeningen ontstaan diagonale zichtlijnen in het interieur.

De uitbouw kreeg een zelfde boeideel/daklijst als het bestaande huis, met daaronder een houten pui van Fraké-hout. Het hout werd licht geolied. In het interieur werd eveneens Fraké hout toegepast voor de plafonds. De opdrachtgever richtte het huis zelf in, met natuurlijke materialen en kleuren, geïnspireerd op de interieurs uit de jaren zeventig.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Particulier

Locatie:

Hilversum

Realisatie:

2021

Fotografie:

Chiel van Diest


Gerelateerde projecten