Totaalrenovatie - makeover villa Huizen

Uitbreiding, modernisering en verduurzaming van vrijstaande villa uit 1983


De nieuwe bewoners van deze jaren ’80 villa vielen voor de ruimte in het huis en de mooie plek in de gemeente Huizen. Ze zochten een moderne ingreep, zonder het oorspronkelijke huis te veel geweld aan te doen. Het huis was degelijk gebouwd, maar had relatief kleine ruimtes en weinig daglicht in de slaapvertrekken op de verdieping. Op de begane grond ontbrak een goede verbinding tussen de entreehal en de overige ruimten in het huis.

VOCUS werd gevraagd een totaalplan te maken. Door toevoeging van zorgvuldig gekozen ingrepen zoals entree- en glaspartijen en een nieuwe indeling van de plattegronden van het huis, kreeg de oubollige woning een hedendaagse en moderne uitstraling.

De door ons voorgestelde ingrepen hebben als doel om meer functionele binnenruimte, meer natuurlijk licht en meer zicht op de tuin te geven. De hoge strakke entree geeft het huis een nieuwe representatie naar de straat. Aan de achterzijde is over twee lagen een nieuwe uitbreiding gerealiseerd, samen met een nieuwe dakkapel. De indeling van de begane grond en de verdieping zijn gewijzigd met grotere slaapvertrekken. De nieuwe toevoegingen aan voor- en achterzijde vormen samen één geheel en zijn met dezelfde materialen uitgevoerd.

De uitbreiding aan de achterzijde zorgt voor een betere relatie met de tuin. De entree aan de voorzijde geeft vooral meer daglicht in de hoge entreehal. Deze entreehal heeft twee glazen deuren die uitkomen in de woonkamer. Via deze deuren zie je de bostuin aan de achterzijde. Samen met de nieuw geschilderde buitenmuren geven de ingrepen het huis een moderne uitstraling zonder de oorspronkelijke lijn uit het oog te verliezen.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Particulier

Locatie:

Huizen

Realisatie:

2021

Fotografie:

Chiel van Diest


Gerelateerde projecten