Uitbreiding hoekwoning Bussum

Keukenuitbreiding aan hoekwoning uit 1937


De hoekwoning aan de Albert Neuhuijslaan 8 maakt deel uit van een rijtje woningen dat gebouwd is in 1937. Het heeft een prachtige hoektuin met vliegdennen en oude bomen. De opdrachtgever vroeg VOCUS een subtiele ingreep te doen om de keuken te vergroten. Het doel was om iets te maken dat zich vanzelfsprekend voegt bij het bestaande huis. Zo ontstond een plan dat past bij de architectuur uit de jaren dertig.

Bij deze uitbreiding schikken wij ons naar de architectonische principes van het bestaande huis. De uitbouw ligt tegen de hoge achtergevel van het huis én tegen de zijgevel van de buren. Die zijgevel werkt als een aanslag, een soort boekensteun, waar de uitbreiding eenvoudig tegenaan gebouwd kon worden.

Er is gekozen voor identiek metselwerk, met trasraamplint en rollagen. De houten kozijnen hebben een roedeverdeling als het bestaande huis. Het pannendak heeft dezelfde hellingshoek als het hoofddak en is afgewerkt met een glazuurde keramische pan en zinken bakgoten met zinken hemelwaterafvoeren.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Particulier

Locatie:

Bussum

Realisatie:

2007

Fotografie:

Chiel van Diest


Gerelateerde projecten