Uitbreiding keuken Hilversum

Vergroting keuken aan achterzijde jaren dertig woning


De woning aan de Paulus Potterlaan werd gebouwd in 1926. In deze periode ontstond het Schilderskwartier in Hilversum Zuid met huizen in allerlei maten en vormen: van traditionele herenhuizen tot villa’s. Kenmerkend zijn de brede straten en het vele groen in de openbare ruimte. Veel van de huizen hebben karakteristieke details, zoals gemetselde patronen in gevels en grote dakoverstekken.

Tegenover de Fabritiusschool (Dudok) werden 6 twee-onder-één-kapwoningen gebouwd. De indeling van deze woningen bleef afgelopen 90 jaar nagenoeg gelijk, totdat er mogelijkheden kwamen om de woningen uit te bouwen. De bewoners van dit huis wensten een uitbreiding aan de achterzijde, omdat de keuken en eetkamer te klein waren. Ze kozen voor een diepte van 4 meter met een aanpassing in de lager gelegen tuin.

De uitbreiding loopt over de breedte van het huis. De keuken is verplaatst en ligt nu ook in de breedte met een centraal kookeiland. De eetkamer sluit aan op de woonkeuken. De keuken heeft een grote hoekvouwpui waarmee de hele hoek open gemaakt kan worden. Met een speciale dakconstructie is voorkomen dat een kolom in de hoek geplaatst is. De uitbouw heeft een plat dak, afgewerkt met een groen sedumpakket. Sedum absorbeert water en koelt het dak in de zomer.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Particulier

Locatie:

Hilversum

Realisatie:

2022

Fotografie:

VOCUS


Gerelateerde projecten