ZARA Schapenmarkt ’s-Hertogenbosch

Transformatie van meerdere winkelpanden aan Bossche Markt


Voor de winkel van Zara in de Bossche binnenstad kregen we te maken met een opgave bestaande uit drie losse panden. Voor het linker en middelste pand maakten we een nieuw gevelontwerp.

We verzorgden de inpassing en technische begeleiding van de gevel van het rechts gelegen hoofdgebouw dat we samen met FOAF ontwierpen. Dit pand heette vroeger De Vergulde sleutel. Voor de nieuwe winkelinrichting staken we de bestaande kolommen in een nieuwe jas, passend bij de winkelformule.

VOCUS werkt al sinds 1999 aan panden in binnensteden zoals ’s-Hertogenbosch. Het leesbaar houden van de historische binnenstad is één van de belangrijke opgaven in Nederlands stadscentra. Tegelijkertijd werken we samen met grote internationale partijen zoals Inditex die hun winkelformules in de oude panden willen toepassen. Retail staat soms op gespannen voet met de uitgangspunten van een gemeente.

We hebben oog voor zowel de belangen van winkelketens die hun winkel zichtbaar willen maken in het straatbeeld als de belangen van monumentencommissies die voor het behoud van staan van de monumentale waarden van een stadshart. Wij zien het als onze taak om een brug te bouwen tussen verschillende belangen en weten vaak de handen op elkaar te krijgen in complexe situaties.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Gemeenschappelijk Bezit 'In den Eemer'

Locatie:

's-Hertogenbosch

Realisatie:

2014

Fotografie:

Roos Aldershoff


Gerelateerde projecten