Totaalrenovatie villa Muiderberg

Totaalrenovatie en uitbreiding woning


Deze woning ligt in Muiderberg aan de oude Zuiderzee en maakt onderdeel uit van een rij kleine vissershuizen. Ze staan met de kop gericht naar het water op smalle en diepe kavels. Vrijwel elk huis werd afgelopen jaren vergroot, verbouwd of uitgebouwd.

Deze woning werd in 1997 nieuw gebouwd, in rood metselwerk met standaard houten KVT-kozijnen, maar wel in dezelfde dakvorm en dakhelling als de naastgelegen huizen. De nieuwe bewoners vielen op de ligging, maar wilden een frisse start maken.

Ze benaderden VOCUS voor het maken van een gedegen plan. Het werd een forse verbouwing: alleen de muren bleven staan maar verder werd alles vernieuwd. VOCUS was betrokken bij het gehele proces van schets tot en met de bouw.

Parallel aan het hoofdhuis ligt een zijbeuk waarin onder andere de nieuwe entree is geplaatst. Boven liggen drie slaapkamers en beneden de woonkamer en woonkeuken met veranda. Het huis is wit gestuct met aan de voorzijde horizontale belijning, zogenaamde ‘schiftingen’, en een daklijst met gekrulde versieringen en een dek- en windveer als beëindiging. Daarmee sluit het huis aan op de woningen in de straat.

Aan de achterzijde is de sfeer modern en strak met grote glaspuien en zicht op de tuin. De tuin werd ingericht met een buitenzwembad, tuinhuis en diverse terrassen.

Projectdetails


Opdrachtgever:

Particulier

Locatie:

Muiderberg

Realisatie:

2021

Fotografie:

Chiel van Diest


Gerelateerde projecten