Winkelcentrum Helperplein Groningen

Verduurzaming en upgrade wijkwinkelcentrum


Winkelcentrum Helperplein te Groningen had een gedateerde uitstraling en de gevels en de daken waren slecht geïsoleerd. VOCUS ontwierp een duurzame upgrade om het winkelcentrum aantrekkelijker en aangenamer te maken en te laten voldoen aan de huidige eisen.

Naast vernieuwing van de gevels is ook ruimte voor beplanting in het ontwerp van de openbare ruimte opgenomen. Dit verhoogt de verblijfskwaliteit van de bezoekers en zorgt voor minder opwarming van het winkelcentrum.

Binnen de gevelopeningen zijn nieuwe glaspuien aangebracht met een hoge isolatiewaarde, waardoor minder energie verloren gaat. De luifel, de pui en de reclameuitingen, zijn in één oplossing geïntegreerd.

Rondom de pui en de gevelreclame is een kader gezet. Hierdoor lijken de puien optisch hoger en heeft de gevel een stijlvol uiterlijk gekregen. In de nieuwe puien is rekening gehouden met wijzigingen. Toekomstige herverkavelingen zijn eenvoudig te realiseren, zonder de gevel te hoeven aanpassen.

In het gebouwontwerp zijn zonnepanelen geïntegreerd die stroom opwekken voor het winkelcentrum. Mede door de bestaande constructieve structuur te respecteren is het plan binnen budget gerealiseerd. Het winkelcentrum is ‘Paris Proof’ uitgevoerd.

Projectdetails


Opdrachtgever:

CBRE Investment Management

Locatie:

Groningen


Gerelateerde projecten