Roeiloods KNZ&RV Muiden

VOCUS ontwierp nieuw gebouw voor Koninklijke roeivereniging


Voor de Koninklijke Nederlandse Zeil- en Roeivereniging in Muiden ontwierpen wij een nieuw gebouw voor de roeivereniging. Doel was het maken van opslagruimten voor kostbare houten roeiboten, kleed- en douchefaciliteiten en fitness en bijeenkomstruimte met uitzicht over de haven van Muiden.

Naar analogie van het bestaande clubhuis van de KNZ&RV bestaat de basisuit een wit gestucte gesloten plint en een bovenbouw met uitstekend terras en een drieledig dak dat wijst naar het water. Het materiaalgebruik is ‘sober doch doelmatig’. Een prefab houten constructie, met veel blank hout, grote kozijnen en een aluminium dak met zonnepanelen.

Duurzaamheid


Het concept is gebaseerd op een houten constructie van CLT (Cross Laminated Timber). Het gebouw wordt volledig prefab gebouwd. Wanden, vloeren en daken en gelamineerde kolommen/liggers worden fabrieksmatig geproduceerd en op de bouwplaats gemonteerd. In de naastgelegen duurzame doorsnede zie je de drie dakvlakken ten opzichte van elkaar verspringen. Dit heeft drie voordelen:

  1. We richten de daken op de zon t.b.v. veel PV cellen
  2. We brengen daglicht in de ruimten via de smalle raamstroken tussen de daken.
  3. We kunnen de ruimten via de raamstroken goed ventileren.

Duurzaam ontwerpen begint met het gebruik maken van de natuurlijke omstandigheden op een locatie.


Projectdetails


Opdrachtgever:

KNZ&RV Muiden

Locatie:

Muiden

Realisatie:

Deelname Tender

Visualisatie:

CIIID


Gerelateerde projecten